Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

10 újdonság, amit anyaként tapasztalsz meg


2017.jún.23.

2a87d6712d3b8c5f55112d9b3b9f25df.jpg

10 újdonság, amiről nekem nem szólt senki.

1. Az étkezési szokásaid akaratlanul is megváltoznak: Azt hitted, hogy a munka mellett sosincs időd enni? Hova gondoltál? Ha kisbabád van, akkor tényleg rájössz, hogy mit jelent éhesnek lenni. Ha épp alszik gyorsan bekapsz egy-két falatot, de csak akkor, ha nem a mosol, takarítasz, vagy végre hajat mosol, esetleg tejet fejsz… Ja és persze csak ha van otthon kaja, mert gyerek mellett a főzést is beszuszakolni a napirendbe, na az tényleg kihívás. Oké, akkor gyorsan jöhet a kajarendelés.. De mire kihozzák, a bébi már újra ébren és „csak anya” kell neki. Este 11-kor a konyhaasztalon találod a félig kinyitott megdermedt rendelt kaját, egy több órája beleszúrt villával.. Akkor jöjjön inkább a Nutella?

2. Egykezes világmegváltás: Volt olyan feladat, amit két kézzel sem tudtál megoldani? Volt olyan tárgy, amit két kézzel nem tudtál összeszerelni? Ez már a múlté! Szülés után ügyesebb leszel. Nincs mese, a szükség nagy úr! Kupaklecsavarás, sminkelés, hajmosás, mosogatás, porszívózás… Mindenhez elég csak az egyik kezed.. Így a másik kezed miért pihentetnéd, azt addig muszáj erősíteni egy 5-10 kilós szeretetcsomaggal.

3. A zenei ízlésednek lőttek: Régen a kocsiban munkába menet a kedvenc CD-d szólt, amit az irodában napközben is előszeretettel dúdoltál. Sőt, néha már idegesítően sokat jutott eszedbe ugyanaz a szám. Most is dúdolsz egész nap, de már nem az épp aktuális kedvenc slágered, hanem a Kerekmese összest. Amikor esetleg „énidő” alatt elszaladsz vásárolni, furcsán néznek rád, mert ezeket hallja az, aki esetleg melléd áll a kasszánál a sorban: „egy, egy almafa”, „vége van az iciri-piciri mesének”, „ha jó a kedved tapsolj nagyokat”.

4. A mellékhelyiség, mint intimszféra megszűnése: Gondoltad volna valaha, hogy még „ahová a király is egyedül jár”, oda Te kéz a kézben mész mással? Vagy az öledben ülve, vagy a térdeden támaszkodva, vagy a nyitott ajtó előtt gubbasztva, esetleg a behajtott ajtó előtt dörömbölve (rosszabb esetben üvöltve), de a közvetlen közeledben várja picinyed (írhatnám, hogy türelmesen, de az nem biztos, hogy igaz lenne), hogy végre végezz. Közben esetleg megpróbálja megkaparintani a WC kefét, vagy letekeri a frissen bontott WC-papír gurigát. Na ilyenkor kezded irigyelni a pasik azelőtt sosem értett szokását.. Bevonulni egy magazinnal fél órára a WC-be és egyedül lenni.

5. Konyhamalac leszel: Maradékok, apróra vágott virsli, kenyér katonák, mini gyümölcs és zöldség darabok, na meg a pürék. És ezek széttrancsírozott, összekevert, kiköpött változatai. Kidobni pedig sajnálnád egy rossz evős nap után a kaja háromnegyedét. Hát megeszed. Bébikanállal, nem túl nagy kedvvel. Vajkrém az almával, kenyér a túróval és komplett menük pürésítve. Ez van, gyermeked épp most kísérletezik az ízekkel, Te meg hátha találsz valami gourmet párosítást. Legalábbis ezt reméled.

6. A push-up melltartó hátborzongató gondolata: Ki ne élvezné a szoptatás egyik legesztétikusabb előnyét, a dús kebleket. Ez az, aminek anya és apa is örül, nem beszélve a bébiről, bár ő neki nem a méret, hanem a tartalom a lényeg. Ami pedig a szoptatós keblek mellé társul, maga a keleti kényelem. Merevítő, szivacs, szorító és kényelmetlen pántok nélküli melltartó. Nem vicc, függőséget okoz. A csodás kebleknek már hűlt helye, de Te még mindig nem tudsz visszaszokni a régi, kényelmetlen melltartókra? Nem vagy egyedül.

7. Tudomásul veszed, hogy látszólag képtelenségnek tűnő dolgok is megtörténhetnek: Elérhetetlen törékeny dolgokat leverni, tokától-bokáig kakisnak lenni, teljes ruhaszettet (tehát a felső réteg alatti bodyt és zoknit is) összekenni kajával, gyerekzárat komoly billentyűkombinációk benyomásával kioldani, a laptopot átprogramozni, éjszaka a halózsákot, pizsit és bodyt levenni, paradicsomot rejteni a pelusba, úgy hogy három réteg van felette. Csak pár dolog, amiről nem hitted, hogy egy csecsemő képes rá. És de. Ha más mesélné nem hinnéd el, de így, hogy a saját szemeddel látod kénytelen vagy.

8. Nevetsz olyan dolgokon, amiken nem hitted, hogy valaha fogsz: Tépik a hajad, két kézzel ütnek, lehánynak, megköpdösnek spagettivel. És ezen nem csak nevetsz, hanem szeretettől túlcsorduló tekintettel nézel kicsikédre. Persze van egy határ, amikor már azt mondod, hogy „ezt nem szabad”, de amikor ezen hangosan el kezd nevetni, Te is vele tartasz.

9. Átértékeled a luxus fogalmát: Korábban egy kéthetes Maldív-szigeteki 5 csillagos luxusszálloda tengerpartján napozásra használtad a „luxus” fogalmát és álmodoztál róla. Szülés után ez is átalakul, lejjebb adsz az igényeidből, és az egzotikus nyaralás szintjére lépnek az alábbiak: 8 óra (de akár már 4 óra) egybefüggő alvás, 30 perc nyugi a kádban, hajmosás, szőrtelenítés, körömlakkozás (na ez azért már tényleg extra!), egy pohár bor elfogyasztása, egy másfél órás film egyhuzamban történő megnézése, olvasás (ez már szinte a Maldív-szigetek Maldív-szigete).

10. A logisztika és feladatsűrítés nagyasszonya leszel: Néha folyt ki a kezedből az idő? Halogattad a teendőid? Komótosan végezted a munkád? Ennek vége! Most egy délelőtti vagy délutáni alvásidő alatt megoldod az egész napi teendőket. Mosol, főzöl, takarítasz, telefonálsz, válaszolsz az e-mailekre, tornázol, esetleg dolgozol. A sztahanovizmus ehhez képest slow-life volt. Ha visszamész dolgozni kérj fizuemelést, mert 2-3 ember munkáját simán elvégzed ezután a kiképzés után 8 óra alatt…

+1. Kéretlenül tanácsokat és kérdéseket kapsz naponta többször: Adj neki vizet, ne adj neki vizet; adj neki cumit, ne adj neki cumit; a cumisüveg árt, a cumisüvegtől nem lesz baja; kezdd el a hozzátáplálást, Isten ments, hogy az anyatejen kívül mást is kapjon… valamint ismerősek a: Van még tejed? Szoptatsz még? Nem fázik? Nincs melege? Nem éhes? Nem szomjas? Nem álmos? Mikor jön a kistesó? stb. kezdetű kérdések? Ha kérsz, ha nem, tanácsokat kapsz és válaszokat várnak. Az elején kapaszkodsz beléjük, majd idegesítenek, végül elengeded a füled melled és hallgatsz az ösztöneidre. 


Phot credit: Noemi Janossy Photography

Bogi aláírás

Címkék: family

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr5013450449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása