Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

Babaváró buli


2017.sze.04.

 

edba2208622aae657c5e855976d4bb09.jpgKata barátnőmnek hamarosan megszületik második gyerkőce, ezért a csajokkal egy babaváró bulival kedveskedtünk neki.. Mivel kislány érkezik hamarosan hozzájuk, ezért klisé, nem klisé a rózsaszín szín uralt mindent. Az én környezetemben most elég sok kismama mozog, ezért íme pár ötlet egy babaváró bulihoz, hátha pont Te is egy ilyen szervezésében vagy.

 

1. Dekoráció és a finom falatok: Elmaradhatatlan egy babaváró esetében a dekorálás. Mi lufival, kis zászlós girlanddal, rózsaszín pöttyös tányérokkal és szalvétával, masnikkal, virággal és különböző beszúrókkal tettük igazán kislányossá a helyszínt. A kismama pedig elkényeztetett minket, mert saját készítésű szendvicsekkel, cakepop-okkal, pogácsával és gyümölcssalátával várt minket, isteni teákkal és limonádékkal karöltve.

Még a szendvicseket is feldíszítettük. Ezek a beszúrók akár saját kézzel is készíthetők fogpiszkáló és matricák segítségével. Egyszerű és nagyon mutatós megoldás.

 A cakepop tartó egy szivacsos oázis, amit pöttyös szalvétával vontunk be. Így könnyen beszúrhatóak voltak a finomságok.

2. Játéktippek: Az internet (főleg az angol nyelvű oldalak) telis-tele vannak játékötletekkel, szóval bőven volt, amik közül válogatni tudtunk a bulira készüléskor. Mi ezeket játszottuk:

  • Ne mondd ki, hogy baba!: a buli ideje alatt senki sem mondhatja ki azt a szót, hogy baba. Ha mégis, akkor kap valamilyen „büntit” vagy az utolsóként maradt valami apró meglepit. Nem sokáig lehetett játékban maradni… :)

  • Bébiétel kóstolás: 3 féle bébiételt kiraktam 3 különböző színű műanyag tálba, mindenki megkóstolta őket és egy papírra leírta a tippjeit. (Ezt érdemes a buli elején játszani, mielőtt még nem kezdődnek el a finomságok kóstolásai, mert pár finom falat után még nagyobb lesz a kontraszt..) Nem választottam könnyű kajákat, de nagyon ügyesek voltak a lányok és a főbb alapanyagokat kitalálták. Ezeket a bébiételeket kóstolták: céklafőzelék, almával és marhahússal / sárgarépapüré csirkehússal / maracujás körte őszibarackkal.

  • Babacucc tapogatás: Különböző várandósággal, anyasággal és babazásással kapcsolatos tárgyakat kellett egy szatyorból kihúzni és bekötött szemmel tapintás útján megmondani, hogy mi az. Nem kispályás tárgyakkal játszottunk, hanem az anyaság hardcore eszközeit kellett kitalálnia a vendégeknek, mint pl. mellszívó, kismama lánc, etetőháló, cumisüvegmelegítő vagy például az érintésmentes lázmérő…

  • Tippeld meg, hogy mekkora..: Mindenkinek akkora hosszúságú szalagot kellett levágnia, ami pont körbeéri a kismama derekát és pocakját. Elsőre ez a feladat nem tűnik nehéznek, de egyáltalán nem egyértelmű, amikor meglátod magad előtt a végtelennek tűnő szalagkupacot.

  • Szómix: Babázáshoz kapcsolódó szavak betűit kevertük össze és kerültek felírásra egy kartonlapra. Ki kellett találni, hogy vajon melyik értelmes szót rejtik az alábbi mixek például  muic, lipöslopőt vagy bkisoacab.

  • Kvíz: Szüléssel, születéssel kapcsolatos nem mindennapi kérdéseket kellett a társaságnak megválaszolni. Például tudjátok, hogy melyik állat vemhessége a leghosszabb? Vagy hogy mi az az Apgar skála? Esetleg, hogy milyen hosszú átlagosan egy köldökzsinór? Egyrészt érdekességeket lehet a játék közben megtudni, másrészt pár válaszon szuperül szórakozni.

  • Tippeld meg, hogy mikor érkezik a baba!: Ez a babavárók kihagyhatatlan játéka. Egy lapra mindenki felírta, hogy melyik nap, hány órakor, milyen súllyal és hosszal fog szerinte megérkezni a csöppség. Mi még kiegészítettük azzal is, hogy mindenki leírta, hogy a bébivel miket fog majd csinálni, ha már megszületik (például „elviszem az állatkertbe”). A válaszokat egy szép díszdobozba tettük, így gondoskodva róla, hogy azt a kismama nagy becsben őrizze. Képzeljétek Kata első gyermekénél is játszottunk ilyet, és a délután folyamán Kata felolvasta nekünk, hogy akkor miket ígértünk meg. Szuperjó érzés volt visszahallani a több éve tett ígéreteink, mert majdnem az összes megvalósult.

 A játékok listáját színes lapra nyomtattuk és a végén mindenki aláírta, így ez is apró emlék a kismamának. A képeslapba pedig pár kedves szót és az ajándékát írtuk bele.

3. Ajándékok: Készültünk sajátkészítésű és vásárolt meglepikkel is. Mivel Katának már van egy kisfia, ezért nem volt szüksége a szokásos babakelengyékre. Örök emlékkel szerettük volna megajándékozni, ezért döntöttünk az újszülöttfotózás mellett. Emellett egy igazi kishercegnőhöz méltó tortával is kedveskedtünk neki. A sajátkészítésű ajándékról, pedig Anna barátnőnk gondoskodott, aki kérdés nélkül a csapat legkreatívabb tagja. Anna egy irtócuki képet rajzolt, amire mindenki rátette rózsaszín festékkel az ujjlenyomatát, majd aláírta azt. A képet bekeretezte, így biztos vagyok benne, hogy az a gyerekszoba éke lesz.

 Anna csodálatos alkotása és a készítés folyamata. Egy ilyen ajándék szerintem minden kismama számára nagy öröm és abszolút személyre/szoba dizájnra szabható.

Aki babaváró buli szervezése előtt áll remélem tudott pár ötletet meríteni! :) Téged pedig nagyon várunk Julcsi! :)

Bogi aláírás

Címkék: creativity

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr4013450465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása