Tejberizses tortácskák
2017.júl.02.
A tejberizst mindenki szereti, hiszen egy könnyed, finom és egyszerű édesség. Ami a legjobb, hogy egy kis piskótával és gyümölccsel kiegészítve még finomabb, és tuti tipp lehet az édesszájúaknak a nyári hőség ellenére. A receptet a www.zemagazin.hu oldaláról, Mélykuti Jucitól lestem el, próbáljátok ki Ti is! :)
Piskóta hozzávalók:
2 db tojás
40 g cukor
50 g liszt
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét, és kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Miután csomómentes masszát kaptunk, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tejberizs hozzávalók:
200 g rizottó rizs
100 g cukor
1 db vaníliarúd
800 ml tej
300 ml habtejszín
60 g porcukor
Elkészítés:
A rizottó rizst 400 ml tejjel, a vaníliarúd kikapart magjával és a cukorral közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Miután elkezd besűrűsödni, hozzáadjuk több részletben a maradék tejet. Mikor megpuhulnak a rizsszemek, fedő alatt kihűtjük a tejberizst.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűtött tejberizsbe forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótából pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk, majd a piskótára (a formában hagyva) rákenjük a tejberizst. A kis tortácskákat kedvünk szerint gyümölccsel díszítjük, majd óvatosan leemeljük róla a formát.
Recept: Fördős Zé Magazin, Mélykuti Juci
https://zemagazin.hu/receptek/omg-nyari-barackos-tejberizs-torta/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.