Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

Cupcake


2017.feb.26.

6f6291403203515859ba441159f748ae_1.jpg

Beni beteg, a szülők kimerültek, úgyhogy itt az ideje egy kis feltöltődésnek! Az utolsó posztom Olotból az örök kedvenc és megunhatatlan cupcake. A színek, formák, ízek világa tényleg végtelen, akár másnak ajándékba, meglepiként vagy csak úgy magunknak készítjük el.

 Tészta hozzávalók:

100 g liszt
90 g kristálycukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 kiskanál só
60 g tej
2 nagy tojásfehérje
1/2 evőkanál vanília aroma
60 g vaj

Ízlés szerint kiegészíthető kb. 60 g gyümölccsel.

 

Előmelegítjük a sütőt 160 °C- ra. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a tojásfehérjéket 3 evőkanál tejjel és a vanília aromával. A választott gyümölcsre egy evőkanál lisztet szórunk. A száraz hozzávalókat - a lisztet, cukrot, sütőport - összeszitáljuk. Hozzáadjuk a vajat és a maradék tejet, majd robotgéppel homogénre keverjük. Fokozatosan elkezdjük hozzáadni a tojásfehérjés, tejes, vaníliás keveréket, végül mikor már csomómentes masszát kaptunk, beleforgatjuk a gyümölcsöket. Kivajazott muffin formákba vagy szilikonos formába öntjük a keveréket úgy, hogy nagyjából a forma 3/4-ig érjen, hiszen sütés közben felemelkedik. 20 percig sütjük a tésztát, amíg a teteje aranybarnára sül.

 

Krém hozzávalók:

125 g sótlan vaj
200 g porcukor
1 evőkanál tej
1 evőkanál vanília aroma

 

 

A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, és 5 percen keresztül keverjük, fokozatosan növelve a sebességet. Hozzáadjuk a vanília aromát, és még 2-3 percig keverjük.

 

 

Miután a tészta kihűlt, a krémet habzsákba töltjük - ízlés szerint színezzük - és a tészta tetejére helyezzük. Nagyon dekoratív és egyszerű alaprecept, amiből kis kreativitással végtelen verziót készíthettek. Próbáljátok ki!

Bogi aláírás

Címkék: gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr6213450401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása