Cupcake
2017.feb.26.
Beni beteg, a szülők kimerültek, úgyhogy itt az ideje egy kis feltöltődésnek! Az utolsó posztom Olotból az örök kedvenc és megunhatatlan cupcake. A színek, formák, ízek világa tényleg végtelen, akár másnak ajándékba, meglepiként vagy csak úgy magunknak készítjük el.
Tészta hozzávalók:
100 g liszt
90 g kristálycukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 kiskanál só
60 g tej
2 nagy tojásfehérje
1/2 evőkanál vanília aroma
60 g vaj
Ízlés szerint kiegészíthető kb. 60 g gyümölccsel.
Előmelegítjük a sütőt 160 °C- ra. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a tojásfehérjéket 3 evőkanál tejjel és a vanília aromával. A választott gyümölcsre egy evőkanál lisztet szórunk. A száraz hozzávalókat - a lisztet, cukrot, sütőport - összeszitáljuk. Hozzáadjuk a vajat és a maradék tejet, majd robotgéppel homogénre keverjük. Fokozatosan elkezdjük hozzáadni a tojásfehérjés, tejes, vaníliás keveréket, végül mikor már csomómentes masszát kaptunk, beleforgatjuk a gyümölcsöket. Kivajazott muffin formákba vagy szilikonos formába öntjük a keveréket úgy, hogy nagyjából a forma 3/4-ig érjen, hiszen sütés közben felemelkedik. 20 percig sütjük a tésztát, amíg a teteje aranybarnára sül.
Krém hozzávalók:
125 g sótlan vaj
200 g porcukor
1 evőkanál tej
1 evőkanál vanília aroma
A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, és 5 percen keresztül keverjük, fokozatosan növelve a sebességet. Hozzáadjuk a vanília aromát, és még 2-3 percig keverjük.
Miután a tészta kihűlt, a krémet habzsákba töltjük - ízlés szerint színezzük - és a tészta tetejére helyezzük. Nagyon dekoratív és egyszerű alaprecept, amiből kis kreativitással végtelen verziót készíthettek. Próbáljátok ki!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.