Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

10 dolog, amiről senki sem szólt a terhesség előtt


2017.feb.21.

 93c61edd7c7ef84ec9eaba419da39bb3_1.jpg

Ezeket Ti tudtátok???

  1. Senki sem mondta, hogy a 40. hét betöltése után a kedvenc hobbija lesz a kismamáknak a kádmosás vagy a lakás négykézláb történő felmosása (csakhogy megjöjjön a kedve a babának elindulni), és ezek annyiszor való megismétlése, hogy még több hónap után is csillog-villog a fürdőszoba.

  2. Arról meg végképp nem szólt a fáma, hogy a magzatvíz az nem elfolyik, hanem először ömlik, aztán megállás nélkül csöpög. Így törölközők hada kell, hogy a lakás-kocsi-kórház útvonalat túléld te, és a kocsi kárpitot mindennél jobban féltő férjed.

  3. Szülés után úgy nézel ki, mintha még terhes lennél, csak még az állapotod is szörnyű, pisilni sem tudsz, a fejed horror, a hajad káosz és ott nyivákol melletted az, aki miatt azt hitted, hogy ha már kint van lapos lesz a hasad, mint az amerikai filmek szülés utáni jeleneteiben. Smink, frizura, szülés előtti alak, körülötted lufik, virágcsokrok és mosolygós rokonok. Ehelyett körülötted becsomagolt egyszerhasználatos bugyik, kismama ruhák, fájdalomcsillapítók, és látogatók, akiknek leolvad a mosoly az arcáról, amikor először meglátják, hogy hogy nézel ki. Persze a kisbaba láttán visszatér az életkedvük és jöhetnek a könnyek is.

  4. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a szoptatás az nem egy ösztönös dolog. Ott vagy Te, ott a baba, éhes, odarakod, eszik, boldogság. Ehelyett napokig gyakorolsz (Te is és Ő is), kipróbálod az összes pozíciót, nem megy neked, neki sem megy, fáj, vérzik, begyullad, kened, majdnem feladod. Aztán amikor már végleg elkeseredsz, (szerencsésebb esetben) csak kisegít a természet és a kismaki, megérkezik az összhang és a tej, így 10 gramm kajálás után képzeletedben konfettivel szórnak Titeket a magasból.

  5. Rájössz, hogy nem az alvással töltött órák száma számít, hanem az, hogy összefüggően mennyit tudsz aludni. Hamar megtanulod, hogy 4 óra egybefüggő alvás többet ér, mint 8 óra 10 részletben kivitelezett.

  6. Egy 5 perces hajmosás (persze hajszárítás nélkül, mert az vagy azért nem fér bele, mert a gyerek már előtte felébredt, vagy azért nem fér bele, mert alszik és a hajszárítóra felébred) felér egy luxus daily spa-val vagy wellness hétvégével.

  7. Amikor a sarkon lévő kisboltba vagy egy drogériába eljutsz, úgy érzed magad, mintha egy New York-i bevásárlókörúton lennél. Izgatott vagy és élvezed, hogy végre gyerekmentesen vásárolhatsz és felnőtt emberek között lehetsz. Még akkor is, ha pelust veszel. Ha pedig még a vásárlás előtt volt időd felrakni egy szempillaspirált (ami a szülés előtt a minimál sminked volt, most pedig a legtöbb, amit meg tudsz tenni), esetleg kiegyenesíteni a hajad és nem tejfoltos pólót és hányásos farmert húzol, akkor meggyőződésed, hogy a bolt helyett, akár a Victoria’s Secret kifutóján is flangálhatnál éppen.

  8. Ahogy hazaérsz a picivel a kórházból esküdt ellenségeddé válik a postás, a futár, illetve mindenki, aki csenget, nem beszélve a richtig alvásidőben fúró szomszédokról.

  9. Bármennyire is körültekintő szülő vagy, rá kell, hogy gyere, hogy minden baba leesik az ágyról legalább egyszer…

  10. A születés pillanatáig el sem tudtad képzelni, hogy érezhetsz valaki iránt ekkora szeretet. Ahogy azt sem, hogy ez az érzés napról napra fokozódik és sosem lesz vége. Néha legszívesebben álmából is felébresztenéd a kis cukid, hogy széjjelpuszilgasd, de aztán rájössz, hogy másnap is helyt kell állnod, ezért inkább szaladsz az ágyba és próbálsz 1-2 órát aludni a következő riasztásig.

 


Photo credit: Noémi Jánossy Photography

Bogi aláírás

Címkék: family

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr8913450409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása