Mindenmentes Brownie
2017.már.06.
Az életmódváltás nagyon nehéz. Legalábbis nekem. Már legalább százszor (persze mindig hétfővel indulóan...) nekikezdtem, mégis ahogy jött az első kis kibúvó - szülinap, névnap vagy csak úgy bármilyen alkalom - feladtam.
A lemondáshoz a sok finom falatról az akaraterő nem bizonyult elégnek, és valahogy az önsajnálat mindig felülkerekedett, és csábításba estem. Mostanában nagyon sokat kutakodtam egészséges témában, és úgy döntöttem, hogy kipróbálok néhányat közülük, a saját képemre formálva ezeket a recepteket. Úgy gondolom, hogy ezek az átalakított, egészséges ötletek nagyon sokat segíthetnek abban, hogy ha nem is teljes életmódunkat megváltoztatva, de legalább egy kicsit tudatosabb és egészségesebb életet élhessünk. Pláne ha édességről van szó:) !
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
2 evőkanál stevia
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál sütőpor
3 db tojás
1 csipet só
vanília aroma
1 tábla fekete csokoládé
Elkészítés
Az édesburgonyákat alufóliába csomagolva kb. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük (nagyjából 1 óra alatt). A száraz hozzávalókat - kakaóport, sütőport, sót, steviát - összekeverjük. A tojást a vanília aromával robotgéppel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a száraz keveréket. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és robotgéppel pépesre keverjük, majd hozzáadjuk a keverékünkhöz.
A masszát tepsibe öntve, vagy kis muffin formákban kisütjük, 180 fokon, kb. 20 perc alatt, majd teljesen kihűte fogyasztjuk.
A fekete csokoládét kis darabokra aprítva belekeverhetjük a masszába sütés előtt, vagy megolvasztva a kihűlt brownie-k tetejére kenhetjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.