Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

PLOGGING – avagy fuss és védd a környezetet!


2018.feb.21.

img_2208_facetune_21-02-2018-13-48-28.jpg

Ploggingoltatok már? Mert én kipróbáltam és egyrészt sportoltam, másrészt jót is tettem, így dupla öröm volt.

 

A PLOGGING mozgalom és kifejezés Svédországból származik. Úgyis nagy divat most a svéd trendeket követni (gondoljunk csak ezekre: Hygge, Lagom), de ez most azoknál sokkal jobb. A plogging egy szóösszetétel mely a plocka upp (svédül a felszedni) és a jogging (angolul a kocogni) szavakból áll. Vagyis most már gondolom rájöttetek, hogy mi a lényege..

Futsz és közben felszeded az utadba kerülő szemetet.

 

img_2065.jpg

Ezzel a saját sportolási igényed is kielégíted, és még a Földünknek is jót teszel. Erre egyrészt már senki nem mondhatja, hogy unalmas, monoton vagy öncélú dolog a futás, másrészt a szemétért lehajolás plusz kalóriákat éget, úgyhogy még intenzívebbé tudjuk tenni a kocogásunk. Ha kezdő futó vagy, akkor úgysem fogod bánni, ha néha meg kell állnod, hogy jót cselekedj, ha meg már évek óta profibb szinten űzöd ezt a sportot, akkor tuti, hogy van az edzéstervedben hosszú könnyű tempójú futás előírva, vagyis egy héten egyszer minimum van időd arra, hogy „plogger” legyél.

Képzeljétek a svéd fitness applikációban (Lifesum) már van olyan tevékenység, hogy plogging, így pontosan azt méri az app, hogy mennyi kalóriát égetsz a szemétszedéssel összekötött futással (átlagosan 300 kalóriát 30 perc alatt).

Semmi mást nem kell tenned, csak egy zacskóval nekiindulni az amúgy is megtervezett utadra. A futás most úgyis nagy népszerűségnek örvend, mi lenne, ha a szemétszedés is menő lenne? Tegyük azzá, legyünk futók mellett ploggerek is!

image-1.png

Bogi aláírás

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr413687484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása