Lifestyle

Family

Discover

Lifestyle

Contact

Contact

Játékos uzsonnakészítés


2017.sze.18.

 

4a7fdd6790477571919c059976ff0e83.jpg  Ha már amúgy is felvágva adjuk a gyerkőcöknek a gyümölcsöt és a zöldséget, akkor miért ne szánnánk rá még pár percet, hogy egy cuki kompozíciót is alkossunk? 

 

Így a nem annyira kedvelt gyümölcsöket vagy zöldségeket is be lehet csempészni az étrendbe, mert sokkal szívesebben belekóstol a pici ilyen formában.

Készíthetünk csak gyümölcs vagy zöldség figurákat, de ha tartalmasabb menüt szeretnénk, akkor a szendvicset is bagollyá alakíthatjuk ripsz-ropsz. Nekem alapvető célom, hogy Beninek automatikus legyen a zöldség és a gyümölcsevés és szerencsére nagyon jól haladok, minden étkezés mellé fogyaszt valami ilyesmit.

A zöldségekből például színes krémeket is készíthetünk házilag, az avókádó, pesztó vagy padlizsánkrém is abszolút kedvencek nálunk.

Beni még inkább mindent rombol, minthogy konstruktívan segítene, de nagyobb gyerkőcökkel szuper közös program már a falatkák elkészítése is, és nem csak az elfogyasztása.

Orsi keresztanyu szuper ötleteket keresett a gyümölcsös kompozíciókra, sőt az elkészítésben is segített, így születtek ezek a cuki és egészséges nasik:

 

 

 

Ez egy teljes kiörlésű toast mogyoróvajjal, kiwivel, banánnal, áfonyával, almával és félbevágott gabonapehellyel

Kiwitekik szőlővel, hát nem cukik? :D

Kalács felhő, cheddar napocska és áfonya eső

 Banán bárány szőlő legelőn :D

 Szerintetek hal vagy madár?

Egyszerű, gyors, egészséges és örömmel megeszik a kicsik! Próbáljátok ki!

Bogi aláírás

Címkék: gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://enjobban.blog.hu/api/trackback/id/tr4313450475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása